Utstyr (noen tips)

Her finner du noen tips til hva som kan være praktisk å ha med seg på leir, både for patruljen, troppen og den enkelte speider.

Du må selv vurdere hva som passer for deg og din gruppe. Gruppene har forskjellige tradisjoner for hvordan de gjør ting på leir, hva de har med osv. Og etter hvert som man har vært på noen turer og leirer, vil man få erfaring med hva man trenger og bruker mest.

Det er lurt å ta med en liste over hva som er pakket til leiren, og så notere underveis det man savnet, slik at det kan bli med neste gang. (Gjelder spesielt for tropps- og patruljeutstyr.)

Håndbaggasje og pakking av sekk:
Når man skal på leir i en uke, blir ofte sekken både full og tung. Heldigvis skal den som regel ikke bæres så veldig langt med full oppakning. Forsøk likevel å pakke på en god måte, med det tyngste inn mot ryggen og opp i sekken. Ha minst mulig hengende utenpå sekken, og sørg for at det som er utenpå sekken (f.eks. sovepose og liggeunderlag) er festet godt, så det ikke slenger.

Det er lurt å pakke det man trenger først øverst i sekken. Når du kommer fram til leirområdet, skal du sannsynligvis bygge leir. Da er det kjekt å ha arbeidstøyet lett tilgjengelig. Har du regntrekk på sekken, kan det også være lurt å sette på dette når sekken skal ligge og vente til teltet er på plass.

Ha gjerne med en egen liten sekk eller bag som håndbaggasje. Her kan du legge matpakke, drikkeflaske, evt. litt nøtter/sjokolade, medisiner du bruker, lommebok, mobillader, lesestoff, solbriller og andre kjekke ting. Bruk denne også under leiren, legg leirheftet, skrivesaker, toalettmappe og myggmiddel der også, så finner du det du trenger av småting hele uka. Da blir det også enklere å finne fram i klærne i sekken.

Se forslag til pakkeliste for personlig utstyr på sommerleir.

Patruljeutstyr:
Patruljen trenger også en del utstyr for å få en god leir. Det trengs telt til overnatting, presenning, kompass og førstehjelpsutstyr til haiken, kjøkkenutstyr til matlaging og så videre…

Se forslag til pakkeliste for patruljeutstyr.

Troppsutstyr:
Troppen og lederne trenger også en god del utstyr. Kanskje skal noe av verktøyet, sager, oppvaskmiddel osv. være felles? Dere må selv vurdere hva som er mest hensiktmessig for deres gruppe. Skal lederne spise med patruljene, eller skal de lage egen mat? Trenger de egen patruljekasse?

Se forslag til pakkelister for troppsutstyr.

Reklamer

Skriv en kommentar...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s